Cobileanschi’s Weblog

Just another WordPress.com weblog

Bronz fără soare Doamnele şi viitoarele doamne care nu mai pot răbda până la întâlnirea cu soarele pe malul mării n-au decât să se bronzeze de cu primăvară. Pentru aceasta, există două soluţii: cremele autobronzante şi solariile, care funcţionează în mai multe centre de fitness din Chişinău. În majoritatea saloanelor, o jumătate de oră costă 150 de lei.

 

De cele mai multe ori, bronzul artificial este calificat de către medici ca dăunător pielii. Unii dermatologi, însă, au o altă părere: ultravioletele sunt benefice din punct de vedere estetic, dar şi pentru sănătate, atunci când nu sunt în exces. Femeile care se bronzează în timpul primăverii, când organismul este slăbit, se protejează de răceală. Bronzatul în solariu ajută la întărirea oaselor şi a muşchilor, favorizând formarea vitaminei D şi prevenind osteoporoza; îmbunătăţeşte respiraţia, metabolismul, reduce durerile reumatice. Razele UV menţin elasticitatea pielii şi vindecă afecţiunile dermatologice, cum ar fi acneea. De regulă, solariul este conceput să nu emită raze UV de tip C, dăunătoare pielii şi de care nu ne putem feri când facem plajă. 15 minute la solariu echivalează cu câteva ore de plajă.

Înainte de a intra în solariu, consultaţi un medic. Nu se recomandă să vă parfumaţi, să vă machiaţi şi nici să urmaţi un tratament cu antibiotice în acel moment. Utilizaţi ochelari protectori, ca să evitaţi afectarea corneei. Durata optimă de expunere este de 15 minute. Dacă aveţi pielea albă şi sunteţi la prima şedinţă, nu staţi mai mult de 10 minute. Bronzul ideal se obţine după 7-8 şedinţe.

Cel mai rapid mijloc de a obţine un bronz frumos cu riscuri minime constă în utilizarea cremelor şi a cosmeticii autobronzante. Chiar dacă efectul este de scurtă durată şi local, este mai sănătos. Încercaţi noile creme, pudre aurii şi uleiuri speciale. Aplicaţi-le cu mare atenţie, pentru a obţine un bronz uniform, după care, timp de jumătate de oră, nu îmbrăcaţi nici o haină. Spălaţi-vă cu grijă mâinile. Pentru a evita surprizele neplăcute, alegeţi culoarea potrivită şi respectaţi întocmai condiţiile de aplicare. Ţineţi minte: spray-urile sau loţiunile autobronzante îşi fac efectul peste câteva ore de la aplicare. De aceea, folosiţi-le seara, ca ele să acţioneze asupra pielii până dimineaţa.

Vizite:

 Arhiva: 2003 2004 2005 2006 2007 2008 Alegeti luna ianuarie februarie martie aprilie mai iunie iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie Alegeti anul si luna pentru a accesa arhiva.

 

February 12, 2008 - Posted by | Uncategorized

No comments yet.

Leave a comment